over ons & contact

Hoi!

Wij zijn Lotte en Janneke, zussen.

We bedenken, produceren en verkopen allerlei stationery en doe-het-zelf tools. Sinds 2011.
Je kent ons vast van de kristalmal! Ons best verkochte product.

Leuk dat je onze website bezoekt!
❤︎

oh, wil je wat vragen?
Je mag ons altijd mailen: post@dekrantenkapper.com


Zo deden we dat.

Zo begon het (2011).

Het ging precies zo: we zaten op het bankje in de tuin bij Lotte. We zagen elkaar niet zo heel vaak, Lotte woonde in Den Bosch en Janneke in Rotterdam. Dus we genoten van de thee en de zon, het kleine aapje in de tuin en elkaar.

Lotte had Janneke gevraagd of ze een verjaardagskalender wilde illustreren, want de winkels lagen er vol mee maar Lotte kon de perfecte kalender nergens vinden. Tuurlijk wilde Janneke dat en ze begon te tekenen. Augustus was makkelijk; een tent. In juli zwem je natuurlijk in een meer ergens, in mei is Janneke jarig dus dat werd extra mooi en voor april was ook nog wel wat te bedenken. Maar daar hield het op.
Gelukkig zat Lotte vol met ideeën en maakte een hele lijst; theepotten voor oktober, bakjes om de regen mee op te vangen in september, in maart hang je de was eindelijk weer buiten en nog veel meer. Janneke paste alle ideeën toe en zorgde ervoor dat de kalender geprint werd.

En toen hing hij in Lotte's huis. In zijn eentje mooi te zijn. Dat kon natuurlijk niet. Dus besloten we, na dat superfijne ontwerpproces samen, dat we hem maar moesten verkopen.

De Krantenkapper, wat betekend dat?

Nou, nadat we besloten hadden de kalender te laten produceren en aan de man te brengen hadden we natuurlijk een merknaam nodig. We zochten iets dat onze band als zussen aanduidt en een enorme dosis creativiteit impliceert.

Als kleine meisjes hadden we één hele duidelijke wens, enorm lange haren. Dus daar spaarden we voor.
Maar we wilden ook kappertje spelen, oftewel alvast met die prachtige haren tutten. Onze moeder leerde ons hoe je uit kranten lange slierten kan knippen en als je die dan met een diadeem op je hoofd zet heb je in een zucht ritselend lang haar. Die je ook nog eens kan knippen!
Krantenkappertje spelen werd een hit natuurlijk, dus de woonkamer lag geregeld onder de snippers.

Een spel van vroeger, een niet alledaags spel dat onze creativiteit enorm stimuleerde werd dus het synoniem voor 'zussen' en 'creatief'.

En toen?

Toen stegen we op.

Heerlijk was dat. We gingen voor het eerst op een markt staan (de Zelfgemaakte markt), stuurden perspakketjes rond naar de bladen en lieten alle retailers weten dat we bestonden.
En we begonnen een winkeltje op Etsy. Precies op het moment dat Etsy zichzelf in Nederland begon te promoten. Door onze 'fake-it-till-you-make-it' uitstraling (onze fotografie was nèt echt), werden we direct opgepikt in het marketing plan van Etsy NL en overal gepromoot waar Etsy werd gepromoot. Dat hielp! We kwamen in bladen, ontmoetten allerlei interessante mensen en verkochten onze spulletjes op de meest interessante plekken (o.a. Lowlands!)
Voorzichtig keken we op de allereerste editie van ShowUP of dat iets voor ons zou zijn en een half jaar later presenteerden we onszelf op deze beurs. Nou, toen brak het ijs en waren we ineens profs!

En nu?

Nu stoppen we ermee.
Ja, echt!

We hebben een schat aan kennis opgedaan, niet alleen over het hebben van een merk maar poe! we zijn gegroeid!! Niet te geloven.
Dat hebben we aan elkaar en de gouden samenwerkingscombinatie te danken. Alleen dat al is geweldig om te beseffen.

Waarom we er dan mee stoppen?
Ken je dat gevoel dat je iets aan het bouwen bent, maar omdat je nog niet helemaal wist wat handig is in het begin ben je nu vooral bezig de fundering te versterken. Je begon eraan uit puur enthousiasme, later besefte je dat er ook een plan voor nodig is en nu denk je, het zou eigenlijk handiger zijn als ik gewoon even opnieuw begin. Dat zou zo veel efficiënter zijn.
En dat opnieuw beginnen hoeft niet perse nu, het kan ook over een paar jaar. Want het vraagt ook wel wat van je, zo'n bouwwerk, dus tijd om ons heen te kijken hadden we bijna niet.

We gaan dus even kijken waar we staan en wat we het allerliefste willen. Gebleken is in ieder geval dat er ideeën genoeg zijn en om er echt iets moois van te maken, ooit, gaan we de Krantenkapper nu achter ons laten.

❤︎


We zetten de steekwagen natuurlijk gewoon in de garage van de tent!
Lotte, Lowlands 2013
Nee, we hebben een echt 'klapperdeklap' systeem nodig.
Janneke, voor ieder event
Dat ene groen van de verkleedkist.
Janneke en Lotte in koor, tijdens het zoeken naar een kleur.

admin

BTW:  NL0036158222
KvK: 55554482
Bankrekening: NL82ABNA0611379899

We zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch.


Mam!

we staan in een blad